Servers by jDrones

Antennatracker testing not working at all

(Jonas Woerner) #1

Hi, Im about to test the antennatracker software, but I cannot get it to work at all.I have set up everything and servos are moving in the beginning to center the tracker.

I am not able to get my SITL drone to connect with my tracker.
I tried: SITL -> tcp -> mavproxy -> serial -> TRACKER (–out)
SITL -> Serial -> tracker
but nothing works. I just see the antennatracker on the map, and it does nothing in Auto mode.

I am using APM 2.8. as tracker.

wiring is serial -> Telem1
I can connect with missionplanner over the Telem1 Interface.

any Ideas on whats going on? Is the old APM version just too buggy?

(Peter Hall) #2

not much we can do if you still using APM, sorry, there is a new release of tracker

you can now use any of the supported board http://ardupilot.org/rover/docs/common-autopilots.html

(Jonas Woerner) #3

OK, I am using my Matek F405 wing out of one of my wings now to test the tracker, but still the same problem?! WTF am I doing wrong? could It have to do with my SITL setup? are my thoughts in general correct? (SITL->USBCOM->TELEM PORT)
Is there any way / debug method I can check if my mavlink input stream is even correctly received by the tracker?

(Jonas Woerner) #4

dangit, got it working… just unplugged everything and replugged… :confused:
trying with APM again

EDIT: Works flawless with F405 wing, but cannot get it to work with APM… seems like I have to buy some hardware :wink: