Servers by jDrones

LittleBee Pro ESC Pixhawk


(Toto Mauris) #1

I would like to use LittleBee Pro ESC (with OneShot125) on a S550 hexacopter with Pixhaxk.

Before buy this ESC, I would like to know if this ESC is compatible with ArduCopter on Pixhawk and the problems to avoid…


(Piotr Markiewicz) #2

Calibration don’t work for OneShot (bug), you have to set manually in MP and BLHeli tool. Apart from that many people fly blheli Escs.

Maybe some day we will see DSHOT implemented in arducopter and this will solve calibration problem.


(Sai Desai) #3

hey there even i am planning to upgrade from cheap 30amp esc to littlebee pro 30amp esc with Blheli_S firmware and bootloader can anyone pls conform that this esc will work fine with pixhwak


(Dave) #4

I’m using BLHeli_S firmware ESC’s on 3 quads with Pixhawk or Pixhawk variants. They work fine. I don’t bother with ESC calibration I just set the range manually in BLHeli Suite.


(davidbitton) #5

I have those exact ESCs on a PixFalcon. I used a Revo w/ Betaflight and BLHeli Configurator to upgrade the firmware and tweak settings. I used the 30A version with a Pixracer. Fine there too.


(Sai Desai) #6

so what range did u set in BlHeli suite and did u do any changes in misssion planner to get it work with oneshot 125


(Sai Desai) #7

just to be clear i am talking abt this esc


(Dave) #8

MOT_PWM_TYPE set to 2. I set the ESC range to 1080 MIN, 1980 MAX but this will depend on your PWM limits. MOT_SPIN_MIN will be a factor as to when the motors start. They are all related.


(Toto Mauris) #9

Could you advice me to set motor timing, ppm center throttle, demag compensation, motor gain, startup power… ?

its 820 Kv motor (angle series) for S550 hexacopter

ftv littlebee 20A Pro


(Toto Mauris) #10

After throttle range calibration and motor direction setting (with blhelisuite), I have tried to test motors with pixhawk.

Safety pressed, board armed with ARMING_CHECK 0 and acro mode.

Mission planned display ARMED, but motors don’t run.

Moreover, I don’t hear any beep when I plug lipo…

Could you help me please ?


(Toto Mauris) #11

After some tries, all motors work fine, excepted motors 2 and 6 (don’t run)


(Toto Mauris) #12

In fact, motors 2 and 6 seems losing calibration at pixhawk startup


(Toto Mauris) #13

It seems to be eeprom save problem. Its possible to move throotle range settings on another eeprom sector ?


(brandon macdougall) #14

I just had to update two" old firmware" of six esc’s and used a old Naze32 card to do it. Made sure everything was the same. Altho some say no need to use mission Planner to do an auto calibration I use it on every new build after a radio calibration. Also check that your little bees are the same type the little bees type s will fly with the non type s but will not program using BLHeliSuite as a group.


(Toto Mauris) #15

Problem solved after throttle range calibration with arducopter and rc

But in case of quick throttle change, the motors sounding “cricks”

Motor timing is currently set to medium, should I change to low ? (Sunnysky Angel A2212 800KV)


(Toto Mauris) #16

I have tried medium low and then low but always “cricks”, when throttle is higher than 2/3 and elev full bottom

I can’t find why (soldering problem ? all welds are good